Majtény község Polgármesteri Hivatala

A helyi közigazgatási szolgáltatásokat általában törvények és határozatok szabályozzák országos szinten, valamint az intézmény vezető szerveinek határozatai.

A községi Polgármesteri Hivatal olyan működő szervezetet jelent, mely Polgármesterből, alpolgármesterből, jegyzőből és Majtény község Polgármesterének szakaparátusából áll, ezek hajtják végre Majtény község Helyi Tanácsának határozatait és a Polgármester rendeleteit.

A román jogi szabályozásnak megfelelően, a 215/2001 Helyi Közigazgatásra vonatkozó Törvény szerint (melyet a 286/2006 Törvény módosított), Majtény község olyan jogi személy, melynek saját vagyona és költségvetése van és önmaga határoz a helyi közügyek intézésében, így gyakorolva jogszerűen Majtény községben a közhatóság szerepét.

 Helyi közhatóságok: a Polgármester – mint végrehajtó szerv és a Helyi Tanács – mint döntéshozó szerv.

 
A Majtény község Polgármesterének rendelkezésére álló munkaszervezetet a Majtény község Helyi Tanácsa által Határozatban jóváhagyott szerkezeti felépítésben meghatározott működési egységek képezik és a következő részlegeket foglalja magába: könyvelés, területrendezés, földhivatal, mezőgazdaság, gazdálkodás, környezet, szociális segítségnyújtás. Ezenkívül a községnek Jegyzője is van.
Az intézmény főbb tevékenységi területei a következők:

• A községi vagyont alkotó javak kezelése (épületek, telkek, stb.);
• Közszolgáltatások biztosítása;
• Helyi adók beszedése és felhasználása, költségvetés végrehajtása a helyi igények szerint;
• A fejlődés irányítása község és területrendezéssel, építkezések felügyeletével és szabályozásával;
• Szociális szolgáltatások és gyámügy;
• Anyakönyvi hivatal;
• Mezőgazdaság;
• A helyi fenntartható fejlődés támogatása gazdasági, szociális, környezeti, kulturális, oktatási, stb. eszközökkel;
• A lakosság irányítása és tájékoztatása;
• Más intézményekkel való együttműködés megszervezése és lebonyolítása;
• Belső ügyintézés és személyzeti ügyek.

Tevékenysége végzése közben Majtény község Polgármesteri Hivatala személyzetet alkalmaz, termékeket / szolgáltatásokat / munkálatokat vásárol és használ fel.

A polgármesteri hivatal jövedelmét lényegében azok az adók és illetékek jelentik, melyeket a község lakosaira és azokra a jogi személyekre vetnek ki, akik Majtényban székhellyel rendelkeznek és tevékenységüket a község területén fejtik ki.

Majtény község Polgármesteri Hivatalának 21 alkalmazottja van, ebből 2 választott tisztségviselő, egy vezető beosztású személy és 19 végrehajtó beosztású személy. A 19 végrehajtó beosztású alkalmazott közül 6 közhivatalnok, 13 pedig szerződéses alkalmazott. A végrehajtó beosztású alkalmazottak közül 4 személy félnormában dolgozik. A Helyi Tanácsot 12 tanácsos alkotja.

A községi Polgármesteri Hivatal tevékenysége a község egy központi épületében folyik, mely épületnek 10 irodahelyisége és egy gyűlésterme van. Ezenkívül két szomszédos irodahelyiséget is használnak ideiglenesen mezőgazdasági tanácsadásra. Eszköztárát tekintve a polgármesteri hivatal rendelkezik 4 számítógéppel, 4 nyomtatóval, 1 faxgéppel, 1 másológéppel. A polgármesteri hivatal felszereltségét bővíti továbbá egy személygépkocsi, egy traktor, egy kotrógép, egyéb szerszámok és berendezések.

Majtény község Helyi Érdekű Közszolgálatát (HÉKSZ) a Majtényi Helyi Tanács határozatával hozták létre 2005-ben, 5 személy (szakképzetlen munkások) és egy részlegvezető (alpolgármester) alkotja. A HÉKSZ nem rendelkezik önálló jogi személyiséggel, Majtény község Helyi Tanácsának alárendelt egység. A HÉKSZ tevékenységi körét az őrzés képezi, de a javítási, karbantartási és köztisztasági munkák is a község egész területén, valamint az ivóvízellátási és csatornázási szolgáltatások biztosítása is.
Polgármester: DAVID GHEORGHE
Alpolgármester: MERKER IOSIF
Jegyző: TEUSAN OANA


STATISTICI

  • Felhasználók 1
  • Cikkek: 248
  • Cikkmegtekintések száma: 610394


DATE DE CONTACT

Moftinu Mic, jud. Satu-Mare, Romania (UE)
Strada Principala, nr. 219
Tel: 0261 875 116
Fax: 0261 875 116
Luni - Vineri: 08.00-16.00
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.