Strategia de dezvoltare locala 2021-2027


Compost



Colectare separata



Colectare selectiva



SGR - Sistemul de Garantie-Returnare


Creșterea gradului de utilizare a internetului

Grafic colectare deseuri municipale

Program colectare selectiva deseuri

legislatie.just.ro


Online

Avem 17 vizitatori și nici un membru online

Link-uri Utile

www.huro-cbc.eu

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013

www.hungary-romania-cbc.eu

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013

www.accdomanesti-domahida.ro

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Asociatiei Comunitare Crasna Domanesti

Statistici/Statisztikák

Utilizatori
1
Articole
229
Afișări articole
581466




Pagina speciala despre ambrozie


Vrei sa devii asistent maternal?

Uniunea Europeana

Ungaria-Romania 2007-2013

Comuna Moftin a demarat un proiect de finanţare transfrontaliera în vederea achiziționării unui sistem mobil pentru fabricat bricheți din biomasă

 

– Comunicat de presă –

August 2014

Consiliul local al comunei Moftin în parteneriat cu Autoguvernarea Locală Nyíradony (în calitate lider de proiect) au depus spre finanțare, în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, proiectul "Energie din deșeuri - procesarea deșeurilor verzi forestiere și agricole în vederea respectării măsurilor regionale de management a deșeurilor", acronim: DEŞEUL VERDE. Astfel, în 2013, partenerul lider a primit o notificare privind aprobarea şi finanţarea acestuia, în prezent, contractul de finanţare fiind în curs de semnare.

Proiectul dispune de un buget total de 875.154 Euro, din care 439.404 euro îi revin liderului de proiect, iar 435.750 euro îi revin partenerului de proiect (comuna Moftin). Perioada de derulare a proiectului este de 12 luni şi se desfăşoară în perioada 1 iunie 2014 – 31 mai 2015.

Citește mai departe...

EcoNet. Îmbunătăţirea infrastructurii transfrontaliere de mediu în vederea încadrării în normele de mediu ale UE

Buletin informativ nr. 2

Descrierea constructiva

Pentru localitatea Moftinu Mic - un colector principal de ape uzate gravitational (incepand de la intrarea in localitate dinspre Moftinu Mare si pana in statia de epurare) si colectoare secundare pe o parte din strazile localitatii care vor fi racordate in colectorul principal, urmand ca in intr-o etapa viitoare sa se canalizaze toate strazile din localitate. Sistemul partial proiectat va permite in viitor racordarea tuturor strazilor din localitate.

Colectoarele se vor realiza din tuburi PVC imbinate cu inel din cauciuc ceea ce le confera o etanseitate deosebita. Diametrul prevazut este de 200 mm. Tuburile prevazute vor fi tuburi, PVC SDR41 (SN4) Lungimea tuburilor va fi de 5 – 6m pentru fiecare tub. La imbinarea cu inel din cauciuc pentru ca imbinarea sa fie facuta usor si ingrijit se va folosi un lubrifiant. Zona conductei se va compacta numai cu mai de mana pana la un grad de compactare de 98%. Numai realizarea acestei faze de lucrari asigura o rezistenta si stabilitate ceruta pentru canalizarile din tuburi din PVC.

Datorita zonei de implementare a sistemului si pentru a se evita adancimi mari de pozare a conductei s-au prevazut in aceasta etapa 3 statii de pompare.

Prima statie de pompare s-a prevazut la intrarea in Moftinul Mic, care este dimensionata sa preia in viitor si apele menajere din moftinul Mare.
Conducta de refulare se va realiza din PE 100 HD SDR 17 cu diametru de 125 mm si lungimea de 480 m.
A doua statie de pompare va fi amplasata pe strada Principala. Conducta de refulare se va realiza din PE 100 HD SDR 17 cu diametru de
140 mm si lungimea de 800 m. A treia statie de pompare va fi amplasata pe strada Principala, la iesirea din Moftinul Mic spre Domanesti.
Conducta de refulare se va realiza din PE 100 HD SDR 17 cu diametru de 160 mm si lungimea de 940 m.

Statiile de pompare apa uzata se vor executa din beton armat C12/15 P4, impermeabilizate cu tencuieli speciale si prevazute de asemenea cu piese de trecere etanşe prin pereţi. Statiile de pompare de linie vor fi tip cheson Di=3,0m, carosabile. Adancimea statiilor de pompare va rezulta din cumularea adancimilor canalelor colectoare rezultate din profilele longitudinale si a adancimii necesare a bazinelor de retentie ale statiilor de pompare rezultate din volumul necesar pentru circa 15 min de acumulare la Qu orar max al tronsoanelor deservite.

Citește mai departe...

Disclaimer


Conţinutul acestui website nu reprezintǎ în mod necesar poziţia oficialǎ a Uniunii Europene.

Primaria Moftin

Va multumim ca ati accesat www.primariamoftin.ro si speram sa gasiti utile informatiile pe care acest website le cuprinde. Folositi meniurile pentru navigare, sitemap-ul pentru a va orienta si nu ezitati sa ne contactati online sau telefonic. Navigare placuta!

Contact

Strada Principala, nr. 219
Moftinul Mic, Jud. Satu-Mare
Cod 447207
Romania, UE
Tel: 0261.875.021 & 0261.875.116